Nieuws

"Hebben de power lijkenpikkers te weerstaan"

"Hebben de power lijkenpikkers te weerstaan"

Komende zomer gaat een spannende periode worden voor FC Twente. In totaal moet dan 8 miljoen Euro worden bezuinigd op salarissen van de spelers en technische staf. Daarnaast heeft de club het voornemen 10 miljoen Euro aan transfergelden binnen te halen. De club wil in ieder geval af van grootverdieners als Castaignos en Bjelland. Mogen we Leon ten Voorde geloven dan hoort ook Jesus Corona tot dit rijtje.

Alle drie de spelers strijken volgens Voetbal International een salaris op van minimaal één miljoen Euro per jaar. Er is dus in (recent) verleden gekozen om een verdediger uit de Deense competitie een miljoen Euro salaris te bieden. Daarnaast een destijds 19-jarige spits met 37 Eredivisiewedstrijden in de benen en een jaar stilstand een miljoenencontract te geven. En als klap op de vuurpijl Jesus Corona, die vorig seizoen flopte en dit seizoen 11 wedstrijden aardig speelde, ook gelijk maar miljonair te maken.

Ondanks dat de club op de rand van de afgrond verkeert is de nieuwe financieel directeur Gerald van den Belt niet bang dat spelers voor een prikkie zullen worden verkocht aan aasgieren.

"Doordat privépersonen de club momenteel financieel steunen, hebben we voldoende power dat te weerstaan", zegt Van den Belt in gesprek met Voetbal International. "Het heeft me positief verrast hoeveel vraag er is naar onze spelers, ook uit Europa. Daarbij gaat het echt niet alleen om Corona, Ziyech en Castaignos. FC Twente beschikt over een jonge en talentvolle spelersgroep. Ik voel me dus redelijk comfortabel bij wat we komende zomer op transfergebied kunnen verwachten."

[google]Tijdens de persconferentie van afgelopen week zei dezelfde Van den Belt dat FC Twente waarschijnlijk maar twee spelers hoeft te verkopen. Maar met een door de club voorgenomen transferinkomsten van 10 miljoen Euro deze zomer redt de club het niet met de verkoop van een hopeloos uit vorm zijnde Castaignos en een blessuregevoelige Bjelland. Er zal dus zeker een derde speler aan het rijtje worden toegevoegd.

Kijkend naar de salarissen is dat Jesus Corona die in Eindhoven wordt gezien als de opvolger van Depay. PSV heeft haar middenvelder en tevens landgenoot van Corona Guardado al de missie meegegeven Corona warm te maken voor een overstap naar de Eindhovenaren. Het zou een pijnlijke overstap zijn voor de supporters van FC Twente, maar er is hoop. Ook het Italiaanse Napoli is zeer geïnteresseerd in de Mexicaan.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties