Nieuws

Jacobs voor openheid: "We staan "onder curatele" van onze achterban"

Jacobs voor openheid: "We staan "onder curatele" van onze achterban"

Op dit moment vinden er twee onafhankelijke onderzoeken plaats bij FC Twente. De ene is het onderzoek van de aanklager betaald voetbal uitgevoerd door de heer Knuppe, en er is een onderzoek gaande naar de handelingen die zijn gedaan op transfergebied tussen 2012 en 2015. Het laatste onderzoek wordt uitgevoerd door een extern advocatenkantoor. Onno Jacobs laat op de clubwebsite weten dat beide onderzoeken parallel verlopen en beide partijen met elkaar in contact staan.

"Wij hopen dat de uitkomsten begin maart beschikbaar komen. Uiteraard lopen we niet vooruit op de onderzoeksresultaten, maar mocht geconcludeerd worden dat er sprake zou zijn van benadeling van FC Twente, dan zal FC Twente niet schromen stappen te ondernemen om de geleden schade te kunnen verhalen. Maar eerst moeten de feiten op tafel komen", aldus de interim directeur van FC Twente.

"Met deze onderzoeken krijgen we duidelijkheid en dat is nodig om schoon schip te kunnen maken en het vertrouwen bij onze achterban te herwinnen. We willen de onderste steen boven krijgen om zo als club een gezonde toekomst in te kunnen gaan."

Als de uitslagen van beide onderzoeken bekend zijn zal de aanklager betaald voetbal kenbaar maken of er vervolging plaats gaat vinden. "Hij heeft afgelopen vrijdag aangegeven eerst de uitkomsten van het onderzoek van de heer Knüppe af te willen wachten. Daarnaast hebben wij de KNVB-licentiecommissie verzocht om de behandeling van de jaarrekening zoals die nu voorligt aan te houden totdat de resultaten van het onderzoek bekend zijn."

[google]"Al met al kunnen we bij FC Twente dus met recht spreken van de ‘onder curatele’-fase", vervolgt Jacobs zijn relaas. "Wij voelen het als onze plicht om u, als supporter en sponsor, constant te blijven bijpraten over de laatste stand van zaken. Dat is in alle hectiek best een uitdaging, maar dat mag u uiteraard van ons verwachten. Want in die zin staan wij ook “onder curatele” van onze achterban. Dit delen van informatie past ook binnen de ingezette koers van openheid en transparantie.

Het sluit ook aan bij het mooie ledeninitiatief ‘Twente Verenigt!’. Een ding is me in die drie weken meer dan duidelijk geworden: FC Twente heeft een enorm betrokken achterban die, ondanks alles, achter FC Twente blijft staan en de club niet in de steek laat. Dat geeft iedereen, van medewerkers tot spelers, maar ook mij persoonlijk, veel motivatie om keihard te blijven werken aan het herstel van de club", besluit de directeur.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties