Nieuws

Janko moet blijven van McClaren

Janko moet blijven van McClaren

FC Twente-trainer Steve McClaren heeft zich in de aanloop naar de hervatting van de competitie tegen RKC Waalwijk opvallend positief uitgelaten over Marc Janko. ,,I like Janko. Welke trainer houdt er niet van een speler die twintig goals maakt? Tijdens mijn eerste periode bij FC Twente volgden we hem al, maar toen konden we hem niet betalen.”

De ontboezeming is saillant, omdat het beleid van FC Twente erop is gericht om Janko te verkopen. De spits past in de ogen van de beleidsbepalers niet goed in het spelsysteem en de voetbalfilosofie van de club. Afgelopen zomer zou Janko al worden verkocht, maar op aandringen van de toenmalige trainer Co Adriaanse bleef de Oostenrijkse spits toch. Een van de punten van kritiek op Adriaanse was, dat hij zijn elftal telkens overhoop haalde om toch maar een plekje voor Janko te vinden.

Ondanks die voorgeschiedenis heeft McClaren een positieve indruk van de spits gekregen. ,,Ik had me voorgenomen om de groep zonder vooringenomen mening te benaderen en Janko heeft het heel goed gedaan op training.” McClaren zit derhalve niet te springen om een verkoop van Janko. ,,Het is niet zo gemakkelijk om het wegvallen van twintig goals op te vangen, zeker niet in januari.”

Telegraaf

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties