Nieuws

Jansen: "Ze hebben voorin wat meer dreiging en snelheid gekregen"

Jansen: "Ze hebben voorin wat meer dreiging en snelheid gekregen"

Aanstaande zondag staat voor FC Twente in De Grolsch Veste het thuisduel tegen Cambuur Leeuwarden op het programma. Het is voor FC Twente de start van een belangrijke periode. FC Twente-trainer Michel Jansen blikt vooruit op de wedstrijd van aanstaande zondag.

[google]Cambuur gaat met een goed gevoel naar Enschede, afgelopen zondag won de ploeg uit Leeuwarden de Friese derby tegen sc Heerenveen met 3-1. “Cambuur is met twee overwinningen na de winterstop goed begonnen. Ze hebben zich bovendien versterkt deze periode en hebben voorin wat meer dreiging en snelheid gekregen. Cambuur speelt bovendien prima voetbal”, zo vertelt Jansen op de website van FC Twente.

FC Twente zal dit duel zonder Jesús Corona moeten spelen, hij is afgelopen maandag geblesseerd geraakt bij de wedstrijd van Jong FC Twente tegen MVV. “Hij heeft een flinke opdoffer gehad bij de wedstrijd van Jong FC Twente. Hij heeft pijn aan zijn enkel, maar er is geen sprake van noemenswaardig letsel. We hopen op een spoedig herstel”, zo vervolgt Jansen.

Het is voor FC Twente wel een vervelende periode voor een blessuregeval, aangezien februari een belangrijke maand is voor FC Twente. “Ik denk dat in de fase tussen december en februari vaak een groot deel van de ranglijst wordt bepaald. Na de komende periode met veel wedstrijden weten we hoe we er voor staan. Blessures komen nooit gelegen, gelukkig hebben we een brede selectie om het op te vangen. Ook in deze fase van de competitie. Per wedstrijd bekijken we hoe de ploeg er voor staat en maken we keuze."

Door het drukke schema de komende twee weken met Cambuur-thuis, Heerenveen-uit, PSV-uit, Groningen-uit en Vitesse-thuis lijken het Europese weken voor FC Twente. “Het lijken wel Europese weken en dat is voor ons een mooie uitdaging. De enige kanttekening die wij als staf daarbij plaatsen is de tijd tussen wedstrijden. Drie dagen tussen twee wedstrijden is wat ons betreft minimaal voor de spelers om te kunnen herstellen. De komende tijd hebben we drie keer te maken met slechts twee dagen tussen de wedstrijden. Daar hebben overigens meer clubs mee te maken. Dit komt niet ten goede aan de fitheid van de spelers en de kwaliteit van het spel", zo besluit Jansen.

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties