Jesus Corona door na krankzinnige halve finale

Jesus Corona heeft met Mexico de finale behaald van de Gold cup. In de halve finale waren de Mexicanen met 1-2 te sterk voor Panamezen. In de finale treft het niet de favoriet America, maar Jamaica. De eilandbewoners waren met 2-1 te sterkt. De meest interessante wedstrijd was echter die tussen Mexico en Panama.

[google]Kroop Mexico in de kwartfinale al door het oog van de naald door een penalty in de 124e minuut, vannacht deed de ploeg van Herrera er een schepje bovenop. Ondanks dat het al vanaf de 24e minuut met elf tegen tien kwam te staan, was het Panama dat de leiding nam. Pas in de 9e minuut!! van de blessuretijd kwam Mexico langszij, wederom door een penalty ingeschoten door PSV middenvelder Guardado. De strafschop werd al gegeven in de 90e minuut, maar door de woede van de Panama spelers kon de penalty pas bijna tien minuten later worden genomen.

Jesus Corona was lang daarvoor in de 59e miunuut ingevallen voor Herrera. Hij maakte het extreme slotstuk dus wederom mee. Uiteindelijk wonnen de Mexicanen na verlenging door wederom een strafschop van Guardado. In de 105e minuut scoorde hij de 2-1 en stelde hiermee de finale veilig.

De finale wordt maandagochtend gespeeld en zal worden afgetrapt om 1:30 uur Nederlandse tijd.

Bekijk hieronder de gehele wedstrijd. Voor de 99e minuut, ha naar 2 uur en 3 minuten.