Nieuws

Kuiper terug Buysse vraagt transfer aan

Kuiper terug Buysse vraagt transfer aan

Bart Buysse heeft geen toekomst meer bij FC Twente. De Belgische verdediger gaf zijn manager de opdracht uit te kijken naar een nieuwe club. Na het vertrek van Michel Preud'homme verdween Buysse naar de achtergrond in Enschede. Nu ook Kuiper weer met de groep meetraint lijken zijn kansen op speelminuten nihil.

Buysse en FC Twente, het draait wellicht in januari uit op een scheiding. "Ik zit op een dood spoor", vertelt Buysse aan VoetbalPrimeur. "Ik krijg geen kans van Co Adriaanse. Waarom ik niet speel? Geen idee, Adriaanse kiest voor Dwight Tiendalli. Ik vraag niet meer aan de trainer waarom hij niet op mij rekent, hij geeft me toch geen uitleg."

Een vertrek dringt zich op. "Mijn manager en ik zijn naarstig aan het zoeken naar een nieuwe uitdaging bij een ambitieuze club. Ik sluit een terugkeer naar België niet uit", meent de ex-verdediger van Zulte Waregem. "Er is interesse, maar nog niets concreet. Ik heb nog even tijd, pas in januari begint de transferperiode. Twente zal me niets in de weg leggen."

Belgische kampioen wandelen gestuurd

Vorige zomer belde de Belgische kampioen aan bij Twente voor Buysse. "Genk belde me op, op 31 augustus om vier uur, het wilde me overnemen van Twente. Ik legde het voorstel naast me neer omdat ik geen zin had om holderdebolder te vertrekken. Mijn vriendin werkt in Nederland, ik kon toch moeilijk halsoverkop mijn koffers pakken. Bovendien wilde ik mijn kans grijpen bij de nieuwe trainer, maar die plannen vielen in het water."

Het draaide anders uit, spijt dat je de Limburgers de deur wees? "Ik heb geen spijt dat ik Genk heb afgewezen, schrik dat ze geen interesse meer tonen heb ik niet", zegt Buysse. "Waarschijnlijk begrijpt Genk me. Bovendien heb ik het in Nederland naar mijn zin, ondanks dat ik niet meer speel. Twente is een fantastische club, ik heb in Enschede veel mooie momenten meegemaakt."

Vertrek Preud'homme nekt Buysse

Na het vertrek van Preud'homme naar de woestijn ging het bergaf voor Buysse bij Twente. "Preud'homme drong aan op mijn komst en geloofde in mij. Vorig seizoen speelde ik na de winterstop bijna alles, Europa Leaguewedstrijden, de Nederlandse bekerfinale, de titelwedstrijd tegen Ajax. Natuurlijk vind ik het vreemd dat ik nu niet meer speel, maar dat is de keuze van de trainer."

Actie!! Registreer je op FC Twente Forum en maak kans op 2 kaartjes voor de bekerwedstrijd FC Twente - PSV op 22 december a.s.

Klik hier om naar het discussieforum te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties