Nieuws

McClaren tevreden ondanks nederlaag

McClaren tevreden ondanks nederlaag

De bij FC Twente teruggekeerd trainer Steve McClaren maalde niet om de nederlaag tegen het Zwitserse FC Lausanne-Sport (0-0, de tukkers verloren na strafschoppen). McClaren: „Het resultaat is helemaal niet belangrijk. Het is maar een oefenduel. De ploeg heeft twee dagen zware trainingsarbeid in de benen. Toch was het spel in de eerste helft heel goed. Er stond een goede organisatie en we creëerden veel kansen. Na rust werd de wedstrijd ontregeld door de vele wissels.”

De Engelsman bracht onder meer jonge spelers als Steven Berghuis, Nils Röseler en Ninos Gouriye in de ploeg. „Ik ben erg tevreden met wat ik de eerste dagen heb gezien. Er staat een getalenteerde, jonge groep, die een uitstekende mentaliteit toont en fysiek prima ervoor staat. Het voelt voor mij allemaal heel vertrouwd aan. In de begeleidingsstaf is bijna niks veranderd sinds ik ben weggegaan. Het is een goede staf, dus het is prettig samenwerken.”

Het enthousiasme is wederzijds. Vanuit de spelersgroep is uitsluitend een meerstemmige lofzang te horen op de nieuwe trainer. Aanvoerder Peter Wisgerhof: „McClaren heeft ons direct weer weten te motiveren en brengt plezier in de training. Hij observeert veel, maar met een schouderklopje op zijn tijd of een opmerking tussendoor zet hij wel de toon. Daarnaast heeft hij ook voor duidelijkheid gezorgd. Ik denk, dat we een goede groep hebben, die wel behoefte had aan duidelijkheid. Als dat er is, zijn we al een heel eind.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties