Nieuws

Update: Co vecht naheffing aan

Update: Co vecht naheffing aan

Update 09-12-2011 - 09:30

Co Adriaanse is niet van plan om de naheffing van Portugese belastingdienst te betalen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De trainer van FC Twente moet 166.000 euro betalen vanwege achterstallige belasting uit zijn periode bij FC Porto. Volgens Adriaanse ligt de verantwoordelijkheid voor de niet betaalde belasting bij de Portugese topclub.

De Portugese fiscus heeft bekendgemaakt dat FC Twente-trainer Co Adriaanse een naheffing van maar liefst 166.000 euro krijgt opgelegd. In zijn tijd als trainer van FC Porto heeft de trainer te weinig belasting betaald.

Het ene jaar bij FC Porto, dat sportief een groot succes was met de dubbel, is voor Adriaanse sowieso financieel minder lucratief geweest dan vooraf gehoopt. Omdat Adriaanse na één jaar overstapte naar Al-Sadd in Qatar moest de trainer van de FIFA een boete van 1,15 miljoen euro betalen aan zijn vorige werkgever vanwege contractbreuk.

Volgens Portugese bronnen zou het jaarsalaris van Adriaanse bij FC Porto overigens 2,5 miljoen hebben bedragen.

Actie!! Registreer je op FC Twente Forum en maak kans op 2 kaartjes voor de bekerwedstrijd FC Twente - PSV op 22 december a.s.

Klik hier om naar het discussieforum te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties