Nieuws

Officieel: FC Twente opnieuw ingedeeld in categorie 1

Officieel: FC Twente opnieuw ingedeeld in categorie 1

Het is geen verrassing, maar de KNVB heeft FC Twente opnieuw ingedeeld in categorie 1. Dat maakte de bond vandaag bekend op haar website. In categorie 1 zitten de clubs, die het financieel moeilijk hebben en daardoor onder curatele staan bij de voetbalbond.

[google]Ten opzichte van hetzelfde meetmoment een jaar geleden is het aantal clubs in categorie 1 fors gestegen. Vorig jaar zaten er nog vijf clubs in, nu zijn dat er twaalf. Naast FC Twente zijn dat: De Graafschap, Fortuna Sittard, NAC Breda, PEC Zwolle, Roda JC, RKC Waalwijk, NEC, FC Dordrecht, VVV-Venlo, FC Den Bosch en Telstar. "Het aantal clubs in categorie 1 is een indicatie dat het voor een aantal clubs lastige tijden zijn", verklaart bestuurssecretaris betaald voetbal Mark Boetekees de stijging op de website van de KNVB. "Er zijn clubs in categorie 1 die op dit moment middenin een traject van financieel herstel zitten. Tevens geldt voor een aantal clubs dat de teleurstellende sportieve prestaties indringende gevolgen hebben gehad voor de financiële positie van de club."

Clubs die in categorie 1 zitten stellen in overleg met de KNVB een plan van aanpak op om de club binnen drie jaar weer structureel terug te brengen in categorie 2 of 3. De licentiecommissie houdt de clubs strikt aan de gemaakte afspraken. Als er toch van afgeweken wordt, volgen er sancties. Dit gebeurt in de vorm van een publieke waarschuwing of puntenaftrek, wat FC Twente vorige week overkwam. In het uiterste geval kan de licentiecommissie zelfs de licentie van een voetbalclub intrekken, waarmee de club feitelijk ophoudt te bestaan.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties