Nieuws

Rini Coolen keert terug naar Nederland

Rini Coolen keert terug naar Nederland

Voormalig FC Twente trainer Rini Coolen keert terug naar Nederland om de functie als hoofd jeugdopleiding te gaan bekleden bij PEC Zwolle. De zwolse club en Coolen kwamen een 3-jarig contract overeen. De 46-jarige trainer volgt Gert-Peter de Gunst op die volgend jaar de functie als assistent zal gaan bekleden in de hoofdstad van Overijssel.

PEC Zwolle is in haar nopjes met de man die ooit gold als de kroonprins van het trainersgilde. "Rini Coolen heeft veel ervaring in het opleiden van spelers. We zijn heel blij dat we hem hebben kunnen binden aan PEC Zwolle. Wij zijn zeer tevreden over de ontwikkeling die de jeugdopleiding de afgelopen seizoenen heeft doorgemaakt. Volgend seizoen willen we verder investeren in de jeugdopleiding. Ik denk dat Rini Coolen de jeugdopleiding van PEC Zwolle samen met zijn staf naar een hoger niveau kan tillen.” zegt technisch directeur Gerard Nijkamp.

Coolen kijkt uit naar zijn nieuwe functie. “Na mijn tijd in Australië stond ik open voor de functie van hoofd jeugdopleiding bij een club met ambitie. Ik heb PEC Zwolle de afgelopen seizoenen gevolgd en vind dat de club een goede ontwikkeling doormaakt. In het gesprek met Gerard Nijkamp en Adriaan Visser werd aangegeven dat de jeugd de komende jaren een belangrijke rol gaat spelen binnen PEC Zwolle. Dat verhaal sprak me enorm aan.”

Coolen, Kroonprins van het trainersgilde

Rini Coolen werd na zijn actieve loopbaan jeugd hoofdopleidingen bij FC Twente. In de zomer van 2004 mocht hij aantreden als hoofdtrainer als vervanger van de Belg René Vandereycken.


Het seizoen 2004/2005 bracht hijTwente naar zesde plaats in de competitie. Het seizoen dat volgde was minder succesvol en kort na de winterstop gooide Coolend de handdoek in de ring.

Via omzwervingen bij de onderhand failliete clubs AGOVV en RBC Roosendaal belandde hij bij het Australische Adelaide United. Tegen deze club heeft Coolen momenteel een rechtzaak lopen nadat hij vorig jaar opzij werd gezet als manager van Adelaide United. De Tukker kreeg vervolgens de baan van hoofd opleidingen aangeboden maar stapte na enkele dagen op en begon een rechtzaak tegen de club. Coolen eist een vergoeding van 2,2 miljoen Australische dollar, wat neerkomt op een slordige 1,7 miljoen euro, wegens beloften die club niet zou zijn nagekomen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties