Nieuws

Schreuder: "Dat balverlies van Mokhtar mag niet"

Schreuder: "Dat balverlies van Mokhtar mag niet"

FC Twente speelde vandaag met 2-2 gelijk bij AZ. Na afloop van de wedstrijd was trainer Alfred Schreuder redelijk te spreken over het vertoonde spel van zijn ploeg.

"Als je vijf minuten voor tijd de 2-2 tegen krijgt, is het wel balen. Ik vond dat we over het algemeen iets beter waren dan AZ, maar het was een mooie wedstrijd met twee teams die wel vol op de aanval wilden spelen. In fases hebben we erg goed ons eigen spel gespeeld. In de eerste helft hebben we drie behoorlijke kansen gehad. We stonden onterecht achter." [google]

"In de tweede helft hebben we het beter opgepakt. We hebben ook de kansen gehad om de 1-3 te maken, maar we waren daar erg slordig in, waardoor AZ langzaam terugkwam in de wedstrijd. Op het moment dat het 2-2 wordt, kan daarna ook nog de 3-2 vallen voor AZ", zegt Schreuder in gesprek met Fox Sports.

Over spelverdeler Hakim Ziyech, die vandaag een assist gaf en scoorde, is de trainer zeer te spreken: "Hakim is geniaal op de die positie, dat wisten we je ziet dat hij steeds fitter en beter wordt en dat gaat steeds beter bij ons passen."

Youness Mokhtar, die vandaag weer in de basis mocht starten, leed veel balverlies. Toch is de trainer niet ontevreden over de speler. "Mokhtar was in defensief opzicht prima, en in aanvallend opzicht wouden we met hem een extra man op het middenveld creëren, dat is bij vlagen gelukt. Maar dat balverlies van hem dat aan de 1-0 vooraf ging, dat mag niet, dat weet hij. Uiteindelijk hebben we er toch voor gekozen om een fitte Miyaichi in het veld te brengen", besluit de oefenmeester.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties