Uitmuntende eerste helft genoeg voor winst op FC Utrecht

FC Twente en FC Utrecht stonden als laatste tegenover elkaar in de 21ste speelronden van de Eredivisie. In Utrecht gingen de Tukkers eerder dit seizoen met 4-2 onderuit, maar in Enschede misten de Domstedelingen hun voltallige verdediging door blessures. Er lagen dus kansen voor de Enschedeërs die zo goed als ten volle werden benut.

Na vier minuten was het al raak voor FC Twente. Bruno Uvini scoorde de 1-0 uit een corner. Het was niet verrassend dat Hakim Ziyech deze nam. Vier minuten later leverde de Marokkaans international opnieuw de assist, dit maal was Zakaria el Azzouzi de afmaker. FC Utrecht ging werkelijk als vee naar de slachtbank; tien minuten voor de rust was het aanvoerder Gutiérrez die de bal, na slim te zijn doorgelopen, in de het dak van het doel werkte.

[google]Ondanks een hoger percentage balbezit wist Utrecht in de hele eerste helft geen fatsoenlijk schot op doel te produceren.

Er heerste tevredenheid bij de thuisploeg aan het begin van de tweede helft, maar verzwakken deed het niet. De uitploeg had blijkbaar geleerd van de matige eerste helft en kwam wat sterker uit te kleedkamer. Dit maal leverde het wel schoten op doel op, maar Nick Marsman liet zien het niveau van zijn ploeggenoten ook te hebben en bood een paar keer knap redding.

In de 86e minuut redde Ruud Boymans de eer voor FC Utrecht door de 3-1 langs Marsman te schieten. Deze treffer kwam te laat om de Tukkers nog enigszins in de problemen te brengen. Op basis van een uitmuntende eerste helft houdt FC Twente de drie punten in eigen huis. Met deze overwinning klimt de ploeg uit Enschede een plekje en staat daarmee boven de degradatiestreep. SC Heerenveen is volgende week zaterdag in Friesland de volgende tegenstander.