Nieuws

Van der Laan erkent nalatig te zijn geweest

Van der Laan erkent nalatig te zijn geweest

Op het moment dat de contracten tussen Doyen Sports en FC Twente lekten via de klokkenluider Football leaks besloot voorzitter Aldo van der Laan zijn functie als voorzitter per direct neer te leggen. Als voormalig rechter hand van Joop Munsterman was ook zijn naam reeds besmeurd en de supporters zagen ook Van der Laan afgelopen zomer het liefst vertrekken. Hij bleef echter aan tot eind november waarna hij verdween als een dief in de nacht.

Het Financieel Dagblad zocht Van der Laan op die toegeeft dat hij nalatig is geweest. "De grootste fout is het gebrekkige toezicht geweest. Joop was algemeen directeur en tevens voorzitter van de raad van commissarissen. We hadden ook geen goede controle op de financiën. Als onze prognoses waren doorgelopen, had het plaatje wel geklopt. We zijn veel te optimistisch geweest. Dat reken ik mezelf ook aan. Ik vraag me nog steeds af hoe het heeft kunnen gebeuren."

[google]"In oktober 2014 presenteerde Joop als directeur cijfers aan de raad van commissarissen die uitgingen van een winst van drie miljoen euro. Maar in februari en maart van dit jaar bleken die cijfers niet te kloppen", vervolgt Van der Laan. "Ik ben geen financiële man, maar onze financieel adviseur Arjan Hoop was net zo verrast. Als je de film nu terugdraait, ja, dan hadden we de signalen veel eerder moeten oppakken."

Toch is Van der Laan van mening dat hij niet de enige is die fouten heeft gemaakt. "We waren met vijf commissarissen en een managementteam. Men moet niet alles wat er gebeurd is alleen op Munsterman en mij betrekken. Die indruk leeft bij veel mensen, omdat wij veel met elkaar optrokken en veel samen werden gezien. Ik was niet zijn rechter- en ook niet zijn linkerhand. Ik deed als commissaris de onderhandelingen over de transfers. Ik heb mijn hele leven onderhandeld. Met de transfers van goede spelers heeft de club veel verdiend", besluit Van der Laan.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties