Nieuws

Van Marwijk vindt Schreuder een groot talent

Van Marwijk vindt Schreuder een groot talent

Voormalig bondscoach Bert van Marwijk wordt genoemd als mogelijke opvolger van, de deze week opgestapte Steve McClaren, als trainer van FC Twente. Van Marwijk is zelf heel enthousiast over Alfred Schreuder, die de komende weken als interim-trainer fungeert.

Van Marwijk laat aan De Telegraaf weten onder de indruk te zijn van de trainerskwaliteiten van Schreuder. "Het feit alleen al, dat ik hem heb gevraagd voor het Nederlands elftal, zegt genoeg. Al bij Feyenoord merkte ik, dat Alfred iemand is, die echt nadenkt over het spelletje. Ik zie hem als een heel talentvolle trainer, net als zijn generatiegenoten Frank de Boer en Phillip Cocu met wie ik eerder samenwerkte bij Oranje."
Geboorte Verhuur Twente

Ook oud-ploeggenoten en oud-trainers van Schreuder roemen hem om zijn tactische capaciteiten. Huub Stevens was trainer van Schreuder toen hij nog in de jeugdopleiding van PSV speelde. "Toen kon je al zien, dat hij op latere leeftijd een trainer zou worden. Alfred was tactisch sterk, een speler die de lijnen uitzette in het veld en veel coachte", zegt Stevens.

Oud-ploeggenoot Patrick Paauwe speelde tien jaar geleden samen met Schreuder en Van Wonderen bij Feyenoord. "Die jongens waren toen al trainer", vertelt Paauwe. "Bij Alfred lag het er heel dik bovenop, dat hij deze kant op zou gaan. In besprekingen nam hij toen al het voortouw en kwam hij met tactische ideeën. En de trainer riep Alfred en Kees wel eens bij zich om te overleggen over de tactiek."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties