Nieuws

Voormalig FC Twente verdediger mikt op stap hogerop

Voormalig FC Twente verdediger mikt op stap hogerop

Nils Röseler was één van de vele spelers die in de zomer van 2014 mocht vertrekken bij FC Twente. Hij speelde zijn wedstrijden voornamelijk in de Jupiler League met Jong FC Twente waar Jan Zoutman kon beschikking over een selectie van bijna 25 spelers. Samen met hem vertrokken Thijs Bouma, Cas Peters en Kristopher Vida, alle drie nu onder contract bij de Graafschap.

Nils Röseler koos ervoor om terug te keren naar zijn geboorteland op jacht naar zijn droon, spelen in de Bundesliga. Hij tekende bij Chemnitzer FC dat uitkomt in de 3. Bundesliga, het derde niveau van Duitsland. Hier is hij al anderhalf seizoen een vaste waarde in het hart van de verdediging. Komende zomer loopt zijn contract af en het liefst wil Röseler een stapje hogerop naar de 2. Bundesliga.

"Het liefst met Chemnitzer FC. Ik wil in principe gewoon blijven, maar ik weet niet hoe de club hier tegenaan kijkt. Ik ga ervan uit dat de onderhandelingen eind februari, begin maart zullen beginnen. Ondertussen kijkt mijn zaakwaarnemer om zich heen want in het profvoetbal moet je altijd voor jezelf zorgen."

[google]Algemeen directeur Stephan Beutel laat weten dat hij Röseler graag wil behouden. "Het best dat hij kan doen is reclame maken voor zichzelf en dat heeft hij de afgelopen tijd zeer zeker gedaan. Nils wil in de 2. Bundesliga spelen? Prima, dan promoveert hij met ons want dan wordt zijn contract namelijk automatisch verlengd", aldus Beutel met een glimlach.

Of promotie reëel is moet de komende weken blijken. Chemnitzer FC trok deze winter maar liefst acht spelers aan en staat voorlasnog op een achterstand van zeven punten op één van de twee plekken die recht geeft op directe promotie. De afstand op de nummer drie is even groot. Plek drie geeft het recht op de play-offs.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties