Nieuws

Ziyech: "Tegen tien man is het lastiger dan tegen elf man"

Ziyech: "Tegen tien man is het lastiger dan tegen elf man"

Hakim Ziyech was afgelopen zondag de beste man aan Twentse zijde tegen Vitesse. De creatieve nummer tien had een pass op maat in huis voor Torgeir Børven en Youness Mokhtar, waarbij laatstgenoemde neergelegd en FC Twente dus een strafschop kreeg en Vitesse met een man minder verder moest. De penalty werd benut door die Ziyech die niet zag wat er nou precies gebeurde bij de corner van Vitesse die de 1-0 inleidde.

"Voor zover ik weet werd de bal er in een keer ingekruld, ik heb niet gezien wat er bij de keeper gebeurde maar dat is even slikken", zo reageerde de 21-jarige middenvelder voor de camera's van FOX Sports.

Vitesse, dat wat goed te maken had naar aanleiding van vorige week, trok fel van leer en de Tukkers hadden daar veel moeite mee. "In de eerste helft hadden we er wel moeite mee. Op een gegeven moment hadden we dat wel door, maar na de 1-1 vielen we ook weer wat terug", zo vervolgt de middenvelder. "Ik denk dat we in de tweede helft wel goed zijn teruggekomen."

In de tweede helft had Ziyech een geweldige pass in huis op Youness Mokhtar, die vervolgens werd neergelegd door Davy Pröpper die met een rode kaart kon vertrekken. "Ik zag Youness doorlopen en die bal was precies op maat", aldus Ziyech, die de penalty snoeihard achter Room schoot.

Met tien tegen elf werd het voor de Tukkers niet makkelijker. "Het is wel bekend dat tegen tien man spelen moeilijker is dan tegen elf man", zo verklaart Ziyech. "Zij gaan heel compact spelen rond de zestien en loeren op de counter. En ik denk dat er dan nog wel in ons hoofd speelt dat we op onze hoede moeten zijn, omdat zij snelle mensen voorin hebben. We hebben voorin ook niet veel meer gecreëerd, ik denk dat komt door een compact Vitesse en omdat ze geen ruimte lieten waar wij gebruik van konden maken."

[google]Door de blessure van Castaignos kreeg het creatieve brein van FC Twente te maken met een ander aanspeelpunt, iets wat wennen was voor Ziyech. "Dat is wel anders. Van Luc weet je dat hij graag wel de ballen vasthoudt met een verdediger in zijn rug en bij Torgeir weer wat anders. Luc is wel een andere spits dan Torgeir. Dat was wel even wennen, ja. Dat vergt tijd, maar ik denk dat wij elke wedstrijd wel beter worden", zo besluit de creatieve middenvelder.

Stelling: Tegen tien man is het inderdaad lastiger.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties