Twente speelt gelijk tegen AZ

FC Twente heeft vandaag gelijk gespeeld tegen AZ. In Alkmaar kwam de ploeg van trainer Alfred Schreuder niet verder dan 2-2. Kyle Ebecilio en Hakim Ziyech waren verantwoordelijk voor de Twentse treffers.

FC Twente begon goed aan de wedstrijd. De uitploeg was via Castaignos en Ebecilio gevaarlijk, maar wist niet te scoren. AZ, dat daarvoor ook al enkele kansen had gehad, kwam na 27 minuten op voorsprong. Via Corona kwam de bal bij Mühren terecht, die de bal achter Marsman wist te schieten.

Daarna zakte FC Twente wat in en werd AZ beter. Wel kreeg Ebecilio opnieuw een kans, maar daar ging hij niet goed mee om. Namens AZ wist Mühren weer gevaarlijk te worden, maar hij kopte over.

FC Twente kwam goed uit de kleedkamer, wat snel in een doelpunt resulteerde. Na 50 minuten legde Ziyech de bal op het hoofd van Ebecilio, die de bal achter doelman Rochet kopte. Direct daarna kreeg AZ via Mühren nog de uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar zijn schot belandde op de lat. [google]

Niet lang daarna zette Hakim Ziyech met een goede individuele actie zijn ploeg op voorsprong. Daarna kregen de Enschedeërs via corners nog een kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar slaagden daar niet in.

AZ bleef vervolgens gevaarlijk, maar Nick Marsman hield veel tegen. In de 84e minuut kwamen de Alkmaarders toch nog op gelijke hoogte. Invaller Tankovic wist Marsman van dichtbij te verrassen.

Daarna gingen beide ploegen op jacht naar de winnende treffer, maar werd er niet meer gescoord in Alkmaar, waardoor beide ploegen genoegen moeten nemen met een punt.

Geel: Marsman, Bengtsson, Rochet.

strong>Opstelling FC Twente: Marsman; Martina, Bengtsson, Bjelland, Schilder; Mokotjo, Ziyech, Ebecilio; Corona, Castaignos, Mokhtar ('60 Miyaichi).

Opstelling AZ: Rochet; Luckassen, Gouweleeuw, Hoedt, Poulsen; Gudelj, Elm, Ortiz ('68 Tankovic); Hupperts ('68 Rosheuvel), Mühren, Haye.