Twente Insite

FC Twente Nieuws

Verbeek had geen trek in lang bezoek aan bestuurskamer Ajax en ging tv kijken

Verbeek had geen trek in lang bezoek aan bestuurskamer Ajax en ging tv kijken

Een opmerkelijk moment bij aankomst van de selectie zondagochtend bij de Johan Cruijff ArenA. Daar waar de selectie en staf de bus verlieten, bleef de geschorste Gertjan Verbeek achter in de bus die vervolgens doorreed. Jan Joost van Gangelen grapte dat Verbeek was geschrokken van de camera van FOX Sports, maar dat bleek allerminst het geval.

“Op het moment dat de ploeg de bus verlaat en het stadion ingaat, dan mag je je niet meer met de ploeg bemoeien”, zo laat Verbeek weten aan tafel bij Studio Voetbal. “Ik kan wel anderhalf uur voor de wedstrijd in de bestuurskamer gaat zitten bij Ajax en een goed gesprek hebben met meneer Kok (Wim kok, red.), maar ik heb ervoor gekozen om naar de Olympische spelen te kijken in de bus. En toen de warming-up begon ben ik naar boven gegaan richting de bestuurskamer.”

Door de schorsing moest Verbeek de wedstrijd vanaf de tribune bekijken en nam plaats naast techniekcoach en video-analist Boudewijn Pahlplatz. Zelf heeft hij zich naar eigen zeggen niet bemoeid met de coaching. “Boudewijn heeft contact met de bank. Dat heeft hij elke wedstrijd, dus dat had hij nu ook. Maar ik heb me verder met de coaching niet bemoeid. Dat is goed overgelaten aan Marino Pusic en Jan de Jonge.” Verbeek zal achteraf tevreden zijn geweest op zijn assistenten want FC Twente speelde met name de tweede helft een goede wedstrijd en de ploeg had eigenlijk een punt verdiend.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op