Eerste elftal

Samenvatting FC Twente - AZ seizoen 2023-2024 (2-1)

Op zaterdagavond heeft FC Twente, in een uitverkochte Grolsch Veste, 2-1 van AZ gewonnen. Het duel stond onder leiding van Serdar Gözübüyük en zijn assistenten Zeinstra en Balder. Na een matig begin waarin het al na vier minuten tegen een achterstand aankeek, draaiden de Tukkers het om. Tweemaal wist Manfred Ugalde het net te vinden, waarmee hij de man van de wedstrijd was.

Voorafgaand aan de wedstrijd had Vak-p weer een mooie sfeeractie voorbereid, een spandoek met de tekst: FC Twente boven alles. Hierna volgde een minuut lang een applaus als eerbetoon aan de overleden Jan Stokkentre (erelid) en Jannie Kiel (voormalig supportersbegeleider). Na deze twee mooie acties startte de wedstrijd in de Grolsch Veste.

FC Twente stond na een fout van Mees Hilgers al na vier minuten achter, Jens Odgaard handelde snel en scoorde de 0-1. Hierna was het FC Twente dat het spel maakte, maar tot grote kansen kwam het niet. Totdat de bal na een afgeketste corner bij Carel Eiting kwam, die gaf de bal voor waarna Manfred Ugalde de gelijkmaker kon binnen koppen. Nadat er geen extra tijd bijkwam, werd er in de 45e minuut gefloten voor rust met een stand van 1-1.

De Tukkers begonnen fel aan de tweede helft, dit leidde echter niet tot grote kansen. Het spel was goed, maar rond de zestien verspeelde het te vaak de bal. Na een goede ingreep van Daan Rots kwam de bal met een beetje fortuin bij Ugalde, die zo de 2-1 kon binnen schieten. In de 82e minuut kreeg Ruben van Bommel nog een megakans, maar Lars Unnerstall hield de bal tegen. Hierdoor was na negentig minuten de eindstand 2-1 en staat FC Twente op de derde plek, met vier punten meer dan AZ dat zich bevindt op plaats vier.

Opstelling FC Twente: Unnerstall; Brenet, Hilgers, Pröpper, Smal; Kjolo, Eiting (69. Van Wolfswinkel), Steijn (84. Besselink); Rots (84. Taha), Ugalde (89. Van Bergen), Vlap (69. Regeer).

Opstelling AZ: Owusu-Oduro; Kasius (77. Bazoer), Penetra, Martins-Indi, Moller Wolfe (58. Dekker); De Wit, Clasie, Odgaard (67. Meerdink); Lahdo (77. Van Bommel), Pavlidis, Van Brederode (67. Addai).